Sinun Vuotesi kirjat!

Ainutlaatuinen lahja 40-, 50-, 60- ja 70 vuotta täyttäville. Vuosikirja ja CD, jolla on kotimaiset listahitit syntymäpäiväsankarin teinivuosilta. Myös erinomainen hääpäivälahja - runsaasti yhteistä muisteltavaa.

Sinun Vuotesi 1949

Vuonna 1949 Suomi eli edelleen sodan varjossa; maksoimme valtavaa sotakorvausta, kärsimme monien tärkeiden tuotteiden niukkuudesta ja varsinkin kaupungeissa oli paha asuntopula. Ruotsissa asui edelleen suomalaisia sotalapsia.

Vuosi oli myös uuden toivon vuosi. Yhä uudet tuotteet vapautuivat säännöstelyn piiristä. Peruselintarvikkeiden lisäksi muun muassa paperi vapautui, mikä näkyi oitis aikakauslehtien määrän nousuna. Myös kotimainen elokuva eli uutta nousuaan ja Reino Helismaan rallit toivat iloa joskus ankeaankin arkeen.

Tämä kirja tarjoaa eläviä tuokiokuvia vuodelta 1949, ajalta jolloin maallista mammonaa oli vähemmän, mutta tulevaisuudenuskoa sitäkin enemmän.

Teinivuosiesi SuomiHitit cd:llä 20 kappaletta. Mm. Reijo Taipale, Tapio Rautavaara, Georg Ots, Four Cats, Laila ja Ritva Kinnunen.

Sidottu, kovakantinen, 80 sivua, 150*200mm.
Tekijä: Juhani Töytäri

Katso lisäkuvat:

Kirja: 25€
Lahjapakkaus: 42€Lahjapakkaus sisältää kirjan ja CD:n

Sinun Vuotesi 1959

Vuonna 1959 sodanjälkeinen säännöstely ja niukkuus alkoivat vihdoin olla takana – ja kulutusjuhlat alkoivat toden teolla. Markkinoille tulvi uutuustuotteita, kuten astianpesukoneita, ula-radioita, yhä tilavampia jääkaappeja – ja tietysti televisioita.

Vuosi oli Suomessa myös todellinen nuorisokulttuurin läpimurtovuosi. Maahan kruunattiin ensimmäinen Rock-Kuningas Rock-Jerry, ja Paul Anka kävi hurmaamassa Suomen tytöt ikimuistoisessa Linnanmäen konsertissaan. Uudet nuorisomuodin tuotteet, kuten James-farkut, jopa sananmukaisesti revittiin käsistä.

Tämä kirja tarjoaa tuulahduksen suoraan vuodelta 1959: mitä silloin tapahtui, mistä iloittiin, mistä puhuttiin, mistä haaveiltiin. Vuonna 1959 syntyneet saivat hyvän startin.

Teinivuosiesi SuomiHitit cd:llä 20 kappaletta. Mm. Hector, Fredi, Irwin Goodman, Kirka, Seitsemän Seinähullua Veljestä.

Sidottu, kovakantinen, 80 sivua, 150*200mm.
Tekijä: Juhani Töytäri

Katso lisäkuvat:

Kirja: 25€
Lahjapakkaus: 42€Lahjapakkaus sisältää kirjan ja CD:n

Sinun Vuotesi 1969

Vuoden suurin uutinen oli astronautti Neil Armstrongin ensi askeleet kuun pinnalla: ”pieni askel ihmiselle, mutta suuri harppaus ihmiskunnalle”. Maapallon pinnalla suuri harppaus jäi tekemättä: Vietnamin sota jatkui, Neuvostoliitto ja Kiina kävivät rajasotaa ja Irlannissa protestantit ja katoliset ottivat yhteen.

Suomessa keskiolut saapui kahviloihin ja ruokakauppoihin, peltoja paketoitiin ja siirtolaisuus Ruotsiin nousi ennennäkemättömiin mittoihin. Temppeliaukion kirkko herätti kiistoja, ja myös Finlandia-taloa alettiin rakentaa. Ensimmäinen suomalainen Saab valmistui Uudessakaupungissa.

Tämä kirja vie Sinut huimaan vuoteen 1969, jolloin Jorma Kinnunen oli maailman kovin keihäänheittäjä, Harriet Eriksson lähes maailman kaunein missi ja Spede Suomen ahkerin elokuvantekijä. Ensimmäiset värilähetykset näkyivät televisiossa, joskin suosikkiohjelmat ”Kivikasvot” ja ”Naapurilähiö” nähtiin vielä mustavalkoisina. Elokuvateattereissa ”Kotkat kuuntelivat” ja ”Riemukupla” kaahasi - ja iskelmätaivaalla Pasi Kaunisto ja Markku Aro olivat kirkkaimmat uudet tähdet.

Huikea vuosi!

Teinivuosiesi SuomiHitit cd:llä 20 kappaletta. Mm. Matti ja Teppo, Meiju Suvas, Juha Vainio, Kojo, Taiska.

Sidottu, kovakantinen, 80 sivua, 150*200mm.
Tekijä: Juhani Töytäri

Katso lisäkuvat:

Kirja: 25€
Lahjapakkaus: 42€Lahjapakkaus sisältää kirjan ja CD:n

Sinun Vuotesi 1979

Vuoden suurimpia uutisia oli Iranin islamilainen vallankumous ja amerikkalaisten lähetystötyöntekijöiden joutuminen Teheranin panttivangeiksi. Neuvostoliitto miehitti Afganistanin ja Harrisburgissa oli uhkaava ydinvoimalavuoto.

Suomessa koettiin öljyvuodon seuraukset, kun neuvostotankkerista valunut öljy turmeli Ahvenanmaan ja Turun saaristoa. Mauno Koivistosta tuli pääministeri ja vallan huipulla kinasteltiin: presidentti Kekkonen ripitti eduskunnan puhemies Virolaista. Patoja rakenneltiin niin Koijärveen kuin Lappajärveenkin.

Tämä kirja vie Sinut huikeaan vuoteen 1979, jolloin Tuomari Nurmio näytti ”Valoa yössä” ja Reijo Kallio huokaili olevansa ”Yksinäinen”. Televisiosta katsottiin Charlien enkeleitä, Columboa ja Polttouhreja. Elokuvateattereissa esitettiin Kauriinmetsästäjää ja Ilmestyskirjaa, mutta vuoden katsotuin oli Speden Koeputkiaikuinen. C-kasetteja myytiin ennätysmääriä, ja Sony Walkman toi meille uuden käsitteen: korvalappustereot.

Melkoinen vuosi!

Teinivuosiesi SuomiHitit cd:llä 20 kappaletta. Mm. Miljoonasade, Kari Tapio, Mamba, Boycott, Finlanders.

Sidottu, kovakantinen, 80 sivua, 150*200mm.
Tekijä: Juhani Töytäri

Katso lisäkuvat:

Kirja: 25€
Lahjapakkaus: 42€Lahjapakkaus sisältää kirjan ja CD:n

Tilauslomake

Muista merkitä lomakkeelle tilausmäärät!
Lasku lähetyksen mukana. Maksuaikaa 10 päivää.

Voit tilata nämä + aiemmin julkaistut verkkopuodistamme (1940-1979)

Tilattavat tuotteet
Sinun vuotesi 1949
Sinun vuotesi 1959
Sinun vuotesi 1969
Sinun vuotesi 1979

+Toimituskulut 5,30€
Yli 50€ tilaukset Suomeen toimituskuluitta

Tilaajan tiedot